/VIDEO/ Personalități marcante și lansare de carte: VEZI CINE A PARTICIPAT LA SIMPOZIONUL CULTURAL DESFĂȘURAT ÎN LEOVA!

Cele mai importante scrieri ale istoricului şi enciclopedistului român Nicolae Milescu Spătaru au fost rememorate în cadrul unui simpozion desfăşurat în oraşul Leova. Evenimentul a readus în prim-plan personalitatea enciclopedistului care a scris istorie, filosofie şi probleme legate de istoria bisericii.

Simpozionul s-a desfăşurat cu participarea Bibliotecii Judeţene din Vaslui, a Institutului Cultural Român "Mihai Eminescu" la Chişinău şi a bibliotecii din oraşul Leova. Denumiri de lucrări marcante, monografii şi scrieri nepublicate au fost făcute cunoscute celor prezenţi la eveniment. Adulţi şi tineri, participanţii la simpozion s-au declarat impresionaţi.

Evenimentul dedicat enciclopedistului român a adus-o în oraşul Leova şi pe Marghioliţa Huzum, marcată de amintiri trăite în acest oraş. A demonstrat că vârsta nu este o piedică. La aproape un secol de viaţă, cu sprijinul fiilor şi nepoţilor, bătrâna şi-a văzut un vis împlinit - cel de a edita o carte. "O viaţă de ţărancă" se numeşte cartea în care autoarea îşi povesteşte viaţa şi încercările prin care a trecut. Institutul Cultural Român "Mihai Eminescu" la Chişinău va continua evenimentele care au menirea de a uni prin cultură cele două maluri de Prut. 

 

sursa: tvrmoldova.md


Write a comment

Comments: 0