Încearcă să îl vîndă din nou: STATUL SCOATE REPETAT LA LICITAȚIE CINEMATOGRAFUL DIN LEOVA!

Agenţia Proprietăţii Publice anunţă o nouă rundă de privatizare. În perioada 26 mai – 30 iunie, vor fi scoase la vânzare mai multe întreprinderi, dar şi pachetele de acţiuni aflate în proprietatea statului.

 

Sunt scoase la licitaţie trei întreprinderi de stat, şase complexe de bunuri imobile şi un obiect nefinalizat. Termenul limită de depunere a cererilor de participare la licitaţie este 20 iunie.

 

Totodată este anunţat concurs comercial pentru privatizarea a 11 întreprinderi de stat şi concurs investiţional pentru privatizarea cinematografelor din Făleşti şi Leova.

 

Termenul limită de depunere a ofertelor de participare la concursuri este 28 iunie.

 

De asemenea, în perioada 26-30 iunie vor fi organizate licitaţii cu strigare la Bursa de Valori pentru vânzarea a 14 pachete de acţiuni proprietate publică de stat, inclusiv 7 cu cotă majoritară de stat.

Agenţia Proprietăţii Publice nu precizează care este preţul proprietăţilor scoase la vânzare.

În prima rundă de privatizare din acest an, desfăşurată în martie, autorităţile au scos la vânzare active de circa 1,3 miliarde de lei. Agenţia Proprietăţii Publice a reuşit să vândă pachete de acţiuni deţinute de stat în şapte întreprinderi la un preţ de peste 73 de milioane de lei.

 

 

sursa: jurnal.md


Write a comment

Comments: 0