/FOTO/ Un tînăr din Leova a fost ales în conducerea națională a unui partid politic. ALEXANDRU BUJOREAN ESTE NOUL VICEPREȘEDINTE AL PLDM!

La 27 mai, la Chișinău s-a desfășurat ședința Consiliului Politic Național (CPN) al Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Pe ordinea de zi a ședinței au fost incluse mai multe chestiuni organizatorice, cum ar fi: revizuirea componenței CPN, alegerea noilor membri ai Biroului Permanent Central, a vicepreședintelui și a secretarului general al partidului. La fel, au fost puse în discuție probleme privind organizarea și funcționarea PLDM, situația în organizațiile teritoriale, activitatea deputaților liberal-democrați, dar și aspecte privind contextul social-politic din Republica Moldova.

Președintele PLDM, Viorel Cibotaru, a prezentat un raport privind situația actuală și strategia formațiunii pentru consolidarea structurilor de partid. Cibotaru a opinat că, într-un context foarte nociv pentru societate, cu alunecări tot mai evidente spre autoritarism, cu tentative metodice de distrugere a spectrului politic, PLDM a reușit să reziste și să-și păstreze o mare parte din capitalul uman valoros.

La rândul său, vicepreședintele partidului, Vadim Pistrinciuc, a menționat că, optând să rămână în opoziție față de actuala guvernare, PLDM a făcut o alegere umană, de civilizație și de bun simț, or ceea ce se întâmplă acum în Republica Moldova este degradarea oricăror instutute democratice și creșterea sentimentului de frică și neîncredere, pe care se ține o dictatură.

Președintele fracțiunii parlamentare a PLDM, Tudor Deliu, a prezentat o radiografie a activității deputaților, a pozițiilor luate și a ințiativelor legislative în curs de elaborare. Deliu a subliniat că fracțiunea va continua să taxeze de la tribuna Parlamentului derapajele guvernării, astfel încât oamenii să înțeleagă adevărata față a celor de la putere.

În dezbateri au luat cuvântul mai mulți membri ai CPN, reprezentanți ai organizațiilor teritoriale, care au venit cu propuneri concrete privind activitatea PLDM.

În cadrul ședinței au fost cooptați noi membri ai Biroului Permanent Central și ai Consiliului Politic Național. În funcția de secretar general al PLDM a fost ales Alexandru Fetescu, iar președintele OT Leova, Alexandru Bujorean, a fost votat în calitate de vicepreședinte al PLDM.

"Vă promit că îmi voi depune toată energia și priceperea pentru ca împreună să scăpăm țara noastră de această guvernare criminală, dar nu înainte ca Partidul Liberal Democrat din Moldova să își recapete statutul de partid al oamenilor", a menționat nou-alesul Vicepreședinte.

 

sursa: pldm.md


Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Mihai (Saturday, 27 May 2017 11:07)

    Felicitaaaaaari!!! Suntem convinsi ca anume oameni ca Dvs, dnul Alexandru, pot aduce echilibrul in societate si o buna convetuire sociala! Sunteti un adevarat nepot al lui Stefan cel Mare si sunt convins ca veti reusi in ciuda tuturor...! Mult succes!