Elevii se plâng pe fraudarea BAC-ului la Leova! Președinta Centrului spune că e vorba de o răzbunare

Pe adresa redacției diez.md a mai venit o scrisoare din partea unui elev care este nemulțumit de modul în care se desfășoară sesiunea de bacalaureat. Vedeți mai jos mesajul transmis și care este reacția președintei Centrului de BAC din Leova.

„Buna ziua, doresc să aduc la cunoștință echipei #diez despre fraudarea examenului de BAC. La centrul de BAC din raionul Leova unul dintre elevi a fost ajutat chiar de directorul comisiei la rezolvarea itemilor, prin transmiterea copiuțelor. Au fost schimbate listele doar pentru ca persoana dată să nimerească în ultima bancă. În sală sunt trei rânduri a câte cinci bănci, în primul rând – patru elevi, ultima bancă fiind liberă, rândul din mijloc – cinci elevi, persoana dată fiind în ultima bancă și rândul trei, la fel, patru persoane. Sunt puțini din cei care știu despre acest lucru. De ce cineva trebuie sa meargă acolo să copieze? Ne simțim discriminați”, se menționează în mesaj.

 

Persoana care a transmis mesajul a solicitat anonimitate.

Președinta Centrului de BAC din raionul Leova a venit cu o reacție la mesajul anonim. Astfel, ea neagă acuzațiile, menționând că toți candidații au susținut examenul în condiții egale.

„Toți candidații din Centrul de Bacalaureat Leova susțin examenele în condiții egale, condițiile sunt create la fel pentru toți candidații, toți sunt în vizorul camerelor de luat vederi, toți sunt verificați cu detectorul de metale, toți sunt supravegheați de către do asistenți în fiecare clasă. Referitor la ultima bancă, faptul că este în ultima bancă asta nu înseamnă că candidatul poate să copieze, asta este o părere absolut greșită, aici nu e ca la școală, unde cel din ultima bancă poate să chiulească. În centrul de bacalaureat băncile sunt aranjate în așa fel încât toți candidații să fie văzuți în camerele de luat vederi. Este în ultima bancă sau în prima, este în ultimul rând sau în al treilea, absolut toți se văd și de acest lucru răspundem noi, comisia centrului de bacalaureat, atât și monitorii din partea Direcției de Învățământ, la fiecare examen este delegată câte o persoană de acolo, care răspunde activitatea centrului de bacalaureat, dar în mod special și de către Ministerul Educației, acesta verifică dacă toate băncile sunt în vizor și în caz că o bancă nu se vede, sau chiar un colț dacă nu se vede, noi imediat suntem sunați de la centrul de monitorizare și imediat ni se cere schimbarea acelei bănci. Eu confirm că în timpul examenului de limba română nu am avut niciun sunet din partea celor care monitorizează examenul de bacalaureat că un anumit candidat nu se vede și nu este luat în vizorul camerelor de luat vederi”, a declarat Aurelia Nucă, președinta Centrului de Bacalaureat Leova.

 

De asemenea, aceasta a mai spus că are și unele presupuneri în privința autorului mesajului anonim care a ajuns la redacția #diez.

„Eu am presupuneri, pentru că doar o singură familie s-a adresat la mine în privința la un restanțier ca să-i ajut la favorizarea examenului și eu am refuzat și eu cred că asta este o metodă de răzbunare, ca să-mi pericliteze cariera mea profesională”, a mai adăugat Aurelia Nucă.

Echipa #diez a contactat Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare pentru a obține o reacție, însă reprezentanții acesteia nu au venit cu niciun răspuns deocamdată.

 

 

sursa foto: facebook.com / Nuca Aurica


Write a comment

Comments: 0