/FOTO/ "Valsul de Rubin" - o afacere inedită, fondată în cadrul Incubatorului de Afaceri Leova. VEI FI SURPRINS SĂ AFLI CE POȚI CUMPĂRA!

Familia Calaraș din orașul Leova și-a văzut visul împlinit. Și-a deschis propriul magazin „Valsul de rubin”, unde își vând produsele realizate manual, care pot înfrumuseța casa oricui: tablouri cusute cu zeci de mii de mărgelușe, ikebane, buchete din flori artificiale, rame, diferite obiecte pentru cei pasionați de broderii. Lucrările sunt înrămate de soțul Hannei, Ion, pe care el le confecționează și pot fi realizate la dorința fiecăruia.

Magazinul se află în incinta Incubatorului de Afaceri (IA) Leova și a fost inaugurat, sâmbătă, 17 iunie, la eveniment fiind prezente rudele, prietenii, cei care apreciază lucrările create manual. „Magazinul „Valsul de rubin” este un vis de-al meu din copilărie și mă bucur că l-am văzut împlinit. Am depus sufletul în fiecare obiect. Sper că le veți aprecia.”, s-a adresat oaspeților, proprietara, Hanna Calaraș.

Încă din copilărie Hanna era pasionată de broderii, croitorie - talent moștenit de la bunică. Atunci când are o clipă liberă se afundă în această lume a frumosului. Astfel, pe parcursul anilor a reușit să confecționeze tablouri, icoane croșetate cu ață sau realizate cu mărgelușe, cristale Swarovski. Unele dintre ele au fost deja vândute, altele dăruite, restul își păstra locul în casa familiei Călăraș. Între timp locuința familiei Călăraș a devenit neîncăpătoare și soții se tot gândeau să găsească un local unde să expună în vitrină. Au aflat despre oportunitățile oferite de Incubatorul de Afaceri Leova pentru cei care doresc să își inițieze o afacere. Nu au stat mult pe gânduri. Au arendat încăperea, iar în vreo lună au fost pregătiți pentru a începe activitatea. 

 

 

„Îmi place încăperea unde se află magazinul și de mare ajutor mi-a fost și creditul oferit fără dobândă”, spune ea. Boris Patrașcu, administratorul IA Leova, prezent la evenimentul de inaugurare, a felicitat noii businessmeni și le-a urat succes. Potrivit lui, familia Călăraș a beneficiat de facilitățile oferite tuturor rezidenților din cadrul instituției, inclusiv reducerile la arenda sălii:

„Mă bucur când tinerii inițiază o afacere, iar noi, cei de la IA Leova le vom fi alături pentru a-i sprijini în dezvoltarea lor inițială și ulterioară”. De notat, la moment, în cadrul IA Leova sunt înregistrați 19 rezidenți.

 

 

 

Planurile proaspeților proprietari ai magazinului „Valsul de rubin” nu se termină aici. Hanna mărturisește că își propune să participe la diferite expoziții, unde să își etaleze creațiile, dar și la traininguri petru a-și dezvolta abilitățile antreprenoriale.

 

 

Oxana Diaconu


Write a comment

Comments: 0