O persoană din Leova implicată în comerțul ilegal al cărnii de porc. IATĂ CE AMENDĂ ÎI VA FI APLICATĂ!

Astăzi dimineaţă, în jurul orei 05.00, ofiţerii de investigare a fraudelor economice ai sectorul Centru din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun.Chişinău au stopat şi au documentat trei bărbaţi, care intenţionau să o introducă pe teritoriul Pieţii Centrale. 

Aceştia s-au dovedit a fi domiciliaţi în Leova, Chişinău şi Soroca, cu vârstele cuprinse între 30 ani şi 38 ani, transportând cele peste două tone de carne de porc în condiţii antisanitare, încărcată în trei microbuze.

La cerinţele legale de a prezenta actele de provenienţă sau altele ce demonstrează calitatea cărnii, indivizii nu le aveau. Având în vedere protejarea drepturilor consumatorilor şi asigurării sănătăţii lor, poliţiştii au decis ridicarea cantităţii de carne şi depozitarea ei până la stabilirea tuturor circumstanţelor şi adoptării deciziei instanţei judecătoreşti.  În acest context vor fi sesizate serviciile abilitate din domeniul alimentaţiei publice şi protejării drepturilor consumatorilor pentru luare de atitudine, iar poliţiştii vor aplica amenzi în mărime a câte 3 000 lei în privinţa celor trei bărbaţi.

 

Poliţia Capitalei a intensificat activităţile de prevenire şi combatere a traficului ilicit de mărfuri, în vederea asigurării şi respectării drepturilor conusmatorilor.

 

sursa: democracy.md


Write a comment

Comments: 0