O femeie din raionul Leova a suferit insolație în urma temperaturilor ridicate. IATĂ CE RECOMANDĂ MEDICII POPULAȚIEI!

La data de 3 august, trei oameni au făcut insolație, iar unul dintre ei a fost internat la spital.

Aceste informații au fost oferite de purtătorul de cuvînt al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI, Diana Blanaru.

Un bărbat „a fost găsit pe câmp și era fierbinte, roșu, era în stare de inconștientă, s-a acordat ajutor medical și a fost transportat de urgență la spital. După acest caz, la Comrat, un bărbat de 50 de ani care a lucrat în soare toată ziua. La Leova, o femeie care a început să lucreze în grădina și la un moment dat a început să se simtă rău și a apelat la serviciul de urgență”, a menționat Diana Blanaru.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat anunță pentru perioada 3 – 5 august 2017 pe întreg teritoriul Republicii Moldova cod portocaliu de caniculă. În intervalul menționat pe o mare parte a teritoriului temperatura maximă a aerului va atinge valori cuprinse între 35-38°C.

La apariţia semnelor de hipertermie (insolaţie): febră, dureri de cap, ameţeli, dereglarea respiraţiei, mărirea frecvenţei bătăilor de inimă, etc. – adresați-vă de urgență după ajutor medical.


Write a comment

Comments: 0