/SONDAJ/ Cine ar putea deveni viitorul deputat în Parlament din partea raionului Leova? IATĂ CE CRED LOCUITORII!

În perioada 1 iunie-5 august 2017, portalul de știri www.leova.info, a desfășurat un sondaj online, în cadrul căruia, locuitorii raionului Leova, au putut răspunde la întrebarea: "În contextul modificării Codului Electoral, cine considerați că ar trebui să fie deputatul care să reprezinte Raionul Leova în viitorul Parlament?"

Astfel, ca și opțiuni, au fost propuse candidaturile a 10 locuitori ai raionului, în mare parte lideri a organizațiilor raionale ale partidelor politice din Republica Moldova, precum și candidaturi, care, în urma consultării cetățenilor, au fost cotate ca avînd cele mai mari șanse de a fi aleși în noul Legislativ, ce ar urma să fie ales în toamna anului 2018.

Potrivit celor 513 respondenți, pe primele 3 locuri în topul preferințelor leovenilor, s-au plasat: Alexandru Bujorean, Președintele OT Leova a PLDM, fost Reprezentant al Guvernului în teritoriu, care a acumulat 151 voturi, ceea ce constituie 29,43 % din numărul total al participanților la sondaj.

Pe locul doi s-a situat Efrosinia Grețu, Președintele OT Leova a Partidului Democrat, ex-președinte al Raionului Leova, care a acumulat 77 voturi ale respondenților /15,01%/.

Pe a treia poziție s-a plasat Sergiu Tomșa, Președintele OT Leova a Partidului Nostru, consilier local și raional, cu 60 voturi /11,7%/.

Deasemeni, locuitorii raionului Leova, și-au exprimat opțiunea și pentru alți candidați ca:

Ion Gudumac, Președintele raionului Leova - 46 voturi /8,97%/;

Oleg Canațui, Președinte al OT Leova a Partidului Acțiune și Solidaritate - 37 voturi /7,21%/;

Eugen Buraga, Prim-Secretar al CR Leova al Partidului Comuniștilor din Republica Moldova, Vicepreședinte al raionului Leova - 23 voturi /4,48%/;

Igor Jugănaru, consilier raional - 23 voturi /4,48%/;

Aliona Beșlei-Briciag, Președinte al OT Leova al Partidului Socialiștilor din Republica Moldova - 22 voturi /4,29%/;

Gheorghe Focșa, consilier raional, ex-deputat în Parlamentul Republicii Moldova - 12 voturi /2,34%/;

Ion Plămădeală, Vicepreședinte al OT Leova a Partidului Democrat, vicepreședinte al raionului Leova - 7 voturi /1,36%/.

În același timp 10,72 % sau 55 respondenți au considerat că nici unul din candidați nu merită să îi reprezinte sau și-ar da votul pentru un alt candidat.

De menționat că programul a permis doar votul unic, iar votul repetat, de pe același dispozitiv a putut fi admis o dată la 14 zile de la efectuarea votării.


Write a comment

Comments: 0