/VIDEO/ Biserica din satul Filipeni, sfinţită, după ce a fost reabilitată. AFLĂ CINE A FOST PREZENT LA EVENIMENTUL RELIGIOS!

Enoriaşii din satul Filipeni, raionul Leova, au în sfârşit un loc de rugăciune.

Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din sat a fost deschisă, după ce şase ani a fost în reparaţii.

La ceremonie au participat credincioşi din toate colțurile țării şi reprezentanţi ai Mitropoliei. 

La prima slujbă au participat mai multe fețe bisericeşti din cadrul Mitropoliei.

"Înalt preasfinţitul Anatolie Episcop de Cahul şi Comrat este cel care a binecuvântat lucrările acestui sfânt lăcaş, dar şi cel care astăzi a avut dragoastea să vină să sfinţim acest sfânt lăcaş închinat în cintea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena", a spus preotul bisericii din Filipeni, Leova, Ion Goreanu.

"Îmi place să vin la biserică, este bine pentru sufletul nostru, pentru copiii mei, mă rog pentru sănătate, pentru toate."

"Demult am aşteptat acest moment. Vedeţi şi singuri că s-a făcut o reparţie foarte foarte bună."

"Această sărbătoare,sfinţirea bisericii, sfinţeşte toată localitatea, toate sufletele omeneşti, ne face să devenim mai buni, mai omenoşi" au menționat localnicii.

Pentru reabilitarea lăcaşului s-au cheltuit două milioane de lei, bani donaţi de localnici, oameni de afaceri şi administraţia locală.

"S-a făcut un complex de lucrări, începând de la fundament care ne-a costat în jur de 400 de mii de lei, s-a făcut consolidarea clădirii. Practic 90 la sută din ea era în stare în stare deplorabilă, avariată", a spus primarul satului Filipeni, Vasile Grosu.

Biserica din salut Filipeni are peste o sută de ani.

 

sursa: publika.md


Write a comment

Comments: 0