/FOTO/ O delegație din raionul Leova a vizitat o localitate din România. IATĂ CARE A FOST SCOPUL VIZITEI!

În perioada 13-16 august curent, o delegație din Raionul Leova, a vizitat comuna Șura Mică, județul Sibiu, România.

Din delegație au făcut parte primarul s.Orac, Ion Cvasnei, viceprimarul Vasile Ardeleanu, Președintele OT Leova a PLDM, Alexandru Bujorean și antreprenorul Andrei Moroz.

Scopul vizitei a constat în definitivarea acordului de înfrățire dintre primăria s.Orac și primăria comunei Șura Mică, în frunte cu primarul Valentin Rîștea.

În cadrul vizitei, oaspeții din raionul Leova au vizitat parcul industrial Șura Mică, obiectiv economic ce are 15 rezidenți activi și alți 14 care dețin teren și urmează să își înceapă activitatea.În sumă, în cadrul parcului activează peste 850 angajați în sfera producerii pieselor auto, brînzeturilor, produselor farmaceutice și alte. Parcul are în componența sa și o platformă de panouri fotovoltaice care asigură producerea energiei electrice pe baza razelor solare.

 

Deasemeni, delegația a vizitat orașele istorice Sibiu și Alba Iulia, iar la data de 15 august, a participat la prima ediție a sărbătorii Ziua Comunei Șura Mică.

Primarul s.Orac, Ion Cvasnei și Prefectul Județului Sibiu, Lucian Radu

Momentul culminant al spectacolului desfășurat cu ocazia Zilei Comunei, a fost cînd pe scenă a urcat Irina Rimes, interpretă din Republica Moldova, care la moment este una din cele mai vestite interprete din show-bizul românesc.Aceasta a salutat delegația din Republica Moldova și s-a pozat alături de compatrioții săi.

La finalul vizitei, ambele părți au convenit să dea start implementării anumitor proiecte care vizează colaborarea economică, educațională și culturală a celor 2 localități înînfrățite.

Precizăm că bugetul anual al com.Șura Mică depășește suma de 20 milioane RON, ceea ce reprezintă aproximativ 100 milioane lei moldovenești.

Primarul comunei Șura Mică, Valentin Rîștea și viceprimarul, Mircea Marcu, au asigurat colegii din Republica Moldova, că vor manifesta maximă susținere localității cu care s-au înfrățit.


Write a comment

Comments: 0