/VIDEO/ Numărul femeilor care suferă de alcoolism a crescut cu 20%. RAIONUL LEOVA ESTE LIDER LA ACEST CAPITOL!

Potrivit datelor Ministerului Sănătăţii, cele mai multe cazuri de alcoolism în rândul femeilor au fost înregistrate în centrul ţării, unde, anul trecut, în atenţia medicilor au ajuns 245 de moldovence. În sudul şi nordul republicii, au fost înregistrate 164 şi, respectiv, 102 femei care au căzut în patima alcoolului. Lideri la acest capitol sunt doamnele din raioanele Drochia, Sîngerei şi Leova. În Găgăuzia, 33 de paciente au ajuns la medic, după ce au consumat în mod regulat cantităţi mari de alcool, majoritatea dintre ele fiind din Comrat.

Potrivit statisticelor, peste 7 mii de femei din ţara noastră ar fi dependente de băuturi spirtoase. Cifrele arată că, în total, aproape 46 de mii de moldoveni suferă de alcoolism cronic şi psihoze alcoolice.

 Numai în Capitală sunt, oficial, peste 10 mii. În centrul ţării au fost înregistraţi aproape 15 mii, cei mai mulţi - în raioanele Anenii Noi, Orhei, Hînceşti şi Ialoveni. În zona de nord a ţării, sunt aproximativ 11 mii de alcoolici, iar în sud - peste şapte mii. În Găgăuzia au fost înregistrate peste două mii de cazuri.

Anul trecut, medicii au luat în evidenţă peste 3.200 de bărbaţi şi femei care consumă prea mult alcool.

 

sursa: prime.md


Write a comment

Comments: 0