"Partidul Nostru" acuză preotul din orașul Iargara că ar fi depus mărturii false împotriva primarului localității

Membrii formațiunii "Partidul Nostru", condusă de Renato Usatîi, acuză preotul din orașul Iargara, raionul Leova, care a fost atacat de două ori în stradă, că ar fi depus mărturii false împotriva primarului localității. Ei susțin că pe numele edilului Eugeniu Mutaf a fost deschis pe nedrept un dosar penal pentru tentativă de omor.

Poliţia afirmă că părintele Valeriu Pistrui a fost atacat în stradă de o persoană necunoscută, care l-a lovit în regiunea capului cu un obiect dur. Preotul a declarat că totul ar fi fost pus la cale de primarul oraşului Iargara. De partea cealaltă, edilul Eugeniu Mutaf susține că slujitorul Domnului ar încerca să îi strice imaginea intenționat.

"Îmi pare foarte rău că puterea de sus încearcă și este un păcat prin biserică, prin preot să se facă așa prostii", a spus primarul oraşului Iargara, Eugeniu Mutaf.

Primarului i-a sărit în apărare Dmitri Ciubașenco, vicepreședintele formațiunii "Partidul Nostru" din care face parte edilul. Ciubașenco a declarat că va cere Mitropoliei să ia măsuri în privința părintelui Valeriu Pistrui.

"Acest preot nu crede în Dumnezeu. Vreau să mă adresez către mitropolitul Vladimir şi către episcopul Anatolie să atragă atenţia la astfel de preoţi care dau de ruşine Biserica Ortodoxă", a afirmat vicepreşedintele "Partidului Nostru", Dmitri Ciubașenco.

În replică, slujitorul bisericii a declarat că acuzațiile nu sunt fondate. Preotul spune că nu ştie cine l-a lovit în stradă.

În noiembrie anul trecut, în ziua în care Iargara a sărbătorit hramul localităţii, reprezentanţii fundaţiei lui Renato Usatîi au anunţat public că oferă 100 de mii de lei pentru reparaţia bisericii din oraş. Preotul şi localnicii afirmă, însă, că, până în prezent, lăcaşul nu a primit niciun ban.

 

sursa: prime.md


Write a comment

Comments: 0