/VIDEO/ Locuitorii din Iargara au sărit în apărarea primarului. IATĂ CE SPUN EI DESPRE PREOTUL DIN LOCALITATE!

Locuitorii din Iargara au sărit în apărarea primarului din partea „Partidului Nostru”, Eugeniu Mutaf şi au solicitat alungarea preotului implicat în denigrarea Fundaţiei „Renato Usatîi”.

Duminică, 17 septembrie, în oraşul Iargara a avut loc o întîlnire cu locuitorii oraşului în cadrul căreia primarul Eugeniu Mutaf a povestit despre campania de denigrare a conducerii localităţii.

„Le-am spus locuitorilor că acum se face tot posibilul pentru a mă elimina din funcţia de primar. Este regretabil că acest lucru are loc cu mîinile, inclusiv a slujitorilor bisericeşti”, a declarat Mutaf.

În cadrul întîlnirii care a avut loc pe teritoriul pieţii, locuitorii oraşului au sărit în apărarea primarului, exprimîndu-şi indignarea faţă de acţiunile lui Valeriu Pistrui, care este preotul bisericii din localitate, pentru implicarea în campania de denigrare a primarului.

„El a fost preot în raionul Cantemir. Şi acolo a construit o biserică cu ajutorul oamenilor. Cu toate acestea, biserica aşa şi nu a fost construită, pînă cînd oamenii nu l-au alungat din sat. Această biserică [din Iargara] a fost refăcută de cîteva ori la indicaţia sa. El vrea să-şi păstreze banii în buzunar. Dar banii au fost strînşi de oameni pentru biserică, nicidecum pentru el”, a declarat unul dintre locuitorii oraşului.

O altă locuitoare din Iargara s-a arătat de părerea că Pistrui ar trebui, în genere, alungat din oraş: „primarul nostru este bravo, iar preotul trebuie alungat”.

„Noi le dăm bani, cîte o sută, cîte o sută şi cincizeci de lei, dar unde merg ei nu este clar. Pereţii bisericii au fost ridicaţi, dar acoperiş aşa şi nu are”, au declarat vizitatorii pieţii.

 

Între timp, poliţia din Leova continuă investigarea cauzei penale, intentate în baza articolului privind tentativa de omor în care bănuiţi sînt primarul de Iargara şi activistul „Partidului Nostru” Sergiu Tomşa.

Locuitorii oraşului însă nu cred versiunii poliţieii. „Demult nu am mai avut un asemenea primar. El lucrează bine. Noi sîntem mulţumiţi şi nu vom permite ca să fie eliminat din această funcţie. Toate acestea sînt organizate pentru a-l alunga pe el din Primărie”, a spus o locuitoare a orăşelului.

 

Valeriu Pistrui insisistă în continuare că ar fi fost atacat: „M-au lovit în cap cu un obiect dur. Am fost la spital, am trecut controlul”. Acesta însă nu a putut spune ce diagnostic i-a fost stabilit: „Medicii ştiu mai bine. Trec acum un curs de tratament. Ce mi-a fost prescris, aceea şi beau”.

 

sursa: ru1.md


Write a comment

Comments: 0