Peste 300 de grădinițe din țară nu corespund normelor. IATĂ CE LIPSEȘTE ÎN MAI MULTE GRĂDINIȚE DIN LEOVA !

Blocurile alimentare din peste 300 de grădinițe și peste 250 de școli din țară nu corespund normelor.

La această concluzie au ajuns inspectorii Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, după ce în perioada august-septembrie au verificat toate instituțiile de învăţământ.

Principalele probleme depistate de specialişti sunt lipsa sistemului de ventilare, ustensile și utilajele uzate, dar şi lipsa personalului în blocurile alimentare.

Mai mult, unele instituții nu sunt dotate cu aragazuri și frigidere. Datele ANSA arată că opt grădinițe din raionul Leova și una din raionul Nisporeni nu sunt conectate la apeduct și la canalizare.

 

Totodată, mai multe școli și grădinițe din raioanele Briceni, Basarabeasca, Anenii Noi și Râșcani au început anul de învățământ fără reparație.

Totuși, specialiștii Agenţiei Naţionale pentru Siguranţa Alimentelor spun că situația este mai bună comparativ cu cea din 2016.

Din cele peste 1.200 de grădinițe verificate, doar 923 de instituţii corespund cerințelor, cu aproape 190 mai multe decât anul trecut. Situația este mai bună și la școlile din țară.

Din cele 1.147 de instituţii în care au fost făcute controale aproape 900 pot primi elevii fără probleme, în creştere cu 200 faţă de 2016. 

 

 

sursa: point.md


Write a comment

Comments: 0