Zece sectoare de poliție, inclusiv din Leova, vor fi schimbate la față. IATĂ CE PROIECT A ACCESAT INSPECTORATUL GENERAL AL POLIȚIEI!

Inspectoratul General al Poliției a aplicat în anul 2015, la proiectul „Cooperarea regională pentru Prevenirea și Combaterea Criminalității Transfrontaliere România-Moldova”, în cadrul Programului Operațional Comun România-Republica Moldova 2014-2020,  al cărui beneficiari sunt: Inspectoratul General al Poliției al RM,  Inspectoratul General al Poliției de Frontieră al RM, Inspectoratul General al Poliției Române și cel al  Poliției de Frontieră din România.

Astfel, prin intermediul acestui proiect, Poliția preconizează renovarea a zece sectoare de poliție teritoriale, după cum urmează:

Sectorul de poliție din satul Zîrnești al IP Cahul

Sectorul de poliție din satul Sarata Nouă al IP Leova

Sectorul de poliție din satul Sărăteni al IP Leova

Sectorul de poliție al IP Leova

Sectorul de poliție din satul Citireni al IP Edineț

Sectorul de poliție din satul Bujor al IP Hîncești

Sectorul de poliție din satul Hîncăuți al IP Edineț

Sectorul de poliție din satul Zăbriceni al Edineț

Sectorul de poliție din satul Fetești al IP Edineț

Sectorul de poliție din satul Costești al IP Rîșcani.

Lucrările de construcție vor fi finisate până la sfârșitul anului 2020. În același timp, este prevăzută și  construirea unui bloc pentru trei direcții ale Inspectoratului Național de Investigații.

Sediile urmează a fi moderne și corespunde principiilor internaționale în domeniu, pentru a asigura accesibilitatea cetățenilor la serviciile Poliției.

Bugetul prevăzut pentru Inspectoratul General al Poliției, în cadrul proiectului, este de 2 700 000 Euro, dintre care 2 500 000 Euro sunt alocați lucrărilor de renovare și construire a sediilor mai sus menționate, iar 200 000 Euro, pentru instruirea polițiștilor.

 

sursa: today.md


Write a comment

Comments: 0