/FOTO&VIDEO/ Alexandru Bujorean despre Partidul Democrat: "CUM POȚI SĂ TE NUMEȘTI PARTID CARE ÎMPĂRTĂȘEȘTE VALORI EUROPENE?"

Partidul Liberal Democrat din Moldova face apel către toate forțele de dreapta pro-europene de opoziție să creeze un parteneriatul politic pro-european. Irosirea acestei șanse va transforma iremediabil Republica Moldova în cea mai săracă țară din Europa, cu o zonă depopulată. O va transforma într-o spălătorie regională a banilor de proveniență dubioasă și într-o mare problemă la granița UE. Declarația aparține președintelui PLDM, Viorel Cibotaru și a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă la IPN, la care a participat alături de Vicepreședintele PLDM, Alexandru Bujorean, Președintele fracțiunii parlamentare, Tudor Deliu și reprezentanta Organizației de Tineret, Anastasia Cojocari.

Vicepreședintele PLDM, Tudor Deliu, președinte al fracțiunii parlamentare a liberal-democraților, a remarcat că una dintre cele mai grave probleme cu care se confruntă Moldova este justiția. Guvernarea folosește justiția în folos personal, iar aceasta selectiv rezolvă unele cazuri. De aceea, în această sesiune parlamentară, PLDM va evalua activitatea instituțiilor de forță și, în conlucrare cu societatea civilă, va veni cu aprecierea lucrurilor și cu propuneri pentru redresarea situației. „Pentru că țara se confruntă cu migrația, cu salarii mici și alte probleme sociale, PLDM va veni și cu inițiative legislative pentru a face o dreptate socială între cetățenii Republicii Moldova. Totodată se va orienta spre problemele care sunt în Diasporă în contextul schimbării sistemului de vot”, a spus Tudor Deliu.

Vicepreședintele PLDM, Președinte al OT Leova a PLDM, Alexandru Bujorean, este de părere că cetățenii Republicii Moldova asistă la un proces distructiv, pe cât de periculos, pe atât de calculat de unii actori politici care nu au drept scop schimbarea spre bine a vieții din Moldova.

 

„Ei au ca și țel conservarea acestei puteri pe care o dețin în totalitate și extinderea ei pînă la nivel de fiecare raion sau sătuc, substituind interesul de stat, fie el local sau național, cu propriile interese”, a spus Alexandru Bujorean.

 

Deasemeni, Bujorean a criticat metodele prin care Partidul Democrat, care se declară a fi unul pro-european, hărțuiește partidele politice care reprezintă aceleași viziuni.

 

 

Urmăriți mai jos declarațiile Președintelui OT Leova a PLDM, de la conferința IPN.

Reprezentanta tineretului liberal-democrat, Anastasia Cojocari, a îndemnat tinerii să se implice în construirea unei Moldove pro-europene. „Noi, tinerii, suntem puși în fața faptului de părăsi familiile, soții și copii pentru a pleca peste hotare și a ne căuta un post de muncă undeva printre străini. Noi, tinerii, trebuie să creăm o platformă mai sănătoasă pentru tinerii care vor cu adevărat un viitor acasă”, a spus Anastasia Cojocari.

Cât privește viitoarele alegeri parlamentare, PLDM nu a decis încă dacă va participa independent sau în cadrul unui bloc electoral. 

 

CONFERINȚA DE PRESĂ INTEGRALĂ POATE FI URMĂRITĂ TASTÎND LINKUL DE MAI JOS:

https://www.privesc.eu/Arhiva/78255/Conferinta-de-presa-cu-tema--Pozitia-PLDM-cu-privire-la-parteneriatul-politic-pro-european-#photo27571

 

sursa: ipn.md


Write a comment

Comments: 0