/VIDEO/ O femeie din Leova, singură în fața bătrâneții! Un grup de tineri vor să o ajute să supraviețuiască iernii

O bătrână din Leova a ajuns la vârsta de 90 de ani și este nevoită să ceară ajutor. Olga are un singur băiat, care este plecat în Cecenia și de 40 de ani nu l-a mai văzut.

Potrivit bătrânei, apropiații ei au decedat, iar o parte sunt plecați în direcții necunoscute pentru ea. 

Un grup de tineri a decis să o ajute pe bătrână. „A cerut ajutor de la primărie și 400 lei, dar nu a primit niciun leu. Din cauză că locuința în care stă este bătrânească, geamurile și ușile sunt vechi, iarna îndura frigul. Îți este milă să vezi un bătrân în casă, tremurând sub o plapuma și căreia îi curg lacrimi de durere și necaz”, au recunoscut tinerii.

Are o fântână ce nu poate folosită, pentru că apa din ea necesită curățată, însa este prea adâncă. Pensia pe care o are nu-i ajunge pentru ca să repare parțial casa sau să-și cumpere lemne de foc.

Tinerii adună mjloace bănești pentru: reparația cosmetică în 2 camere și bucătărie - 4000 lei, reparație sobă, horn și un perete care se prăbușeste - 2000 lei, pentru curățarea fântânii - 1500 lei, pentru produse alimentare - 1500 lei, pentru medicamente - 500 lei, lemne pentru foc - 3250 lei. 

Cei care vor să ajute bătrâna sunt îndemnați să doneze: expediind un SMS cu numărul 1024 la numărul scurt 1555 (Abonații Moldcell, Unite). *Suma unei donații este de 24 de lei sau să telefonați la numărul scurt 1555 și formați codul proiectului - 1024(Abonații Moldcell, Unite, Moldtelecom). *Suma unei donații este de 24 de lei.

Puteți dona online și aici: https://guvern24.md/projects/ajuta-o-batrina-de-90-de-ani/.

Dorești să contribui cu lemne sau alte bunuri, poți telefona la numărul de contact 068170909.

 

sursa: agora.md


Write a comment

Comments: 0