Raionul Leova va fi divizat în două la următoarele alegeri?! CE LOCALITĂȚI VOR AVEA DREPTUL SĂ ALEAGĂ DEPUTATUL DE PE CIRCUMSCRIPȚIA LEOVA!

Președintele Comisiei Naționale pentru constituirea circumscripțiilor uninominale permanente, Iurie Ciocan, a prezentat rezultatele activității Comisiei în ceea ce privește forma în care vor fi create circumscripțiile în Republica Moldova.

În cadrul ședinței de azi, Iurie Ciocan a nominalizat 35 de circumscripții, cu excepția celor din municipiul Chișinău, diaspora și raioanele din stânga Nistrului. Pentru ședința următoare, el a menționat că vor fi prezentate și circumscripțiile aflate în municipiul Chișinău.

În urma propunerilor Comisiei, raionul Leova, nu se va afla în cadrul unei singure circumscripții, ci din contra, va fi divizat și încadrat în alte două circumscripții electorale, după cum este prezentat în imaginile de mai jos.

 

Circumscripția Hîncești 2 – cuprinde partea de sud a raionului Hîncești și mai multe localități din nordul raioanelor Leova și Cimișlia.

Circumscripția Leova – cuprinde raionul Leova și partea de nord a raionului Cantemir.

Conform proiectului, alegătorii din 15 localități ale raionului Leova vor trebui să își aleagă deputatul împreună cu alegătorii din alte 15 localități ale raionului Cantemir, iar cei din celelalte 10 comune de la nordul raionului Leova și cîteva localități din Cimișlia, vor vota deputatul care va candida pe circumscripția Hîncești 2.

Proiectul nu este finalizat și încă poate fi modificat.

 

sursa foto: deschide.md


Write a comment

Comments: 0