Șeful Oficiului teritorial de informare Leova a Parlamentului, a participat la cel de-al VII-lea Forum regional antiviolență

Subiectul eliminării violenței în familie și în școală a fost dezbătut astăzi, în cadrul celui de-al VII-lea Forum regional antiviolență, desfășurat în orașul Anenii Noi. Evenimentul cu genericul „Prevenirea și eliminarea violenței în familie și în școală: abordarea multidisciplinară a fenomenului” a întrunit deputați, reprezentanți ai Avocatului Poporului pentru Drepturile Copilului, ai autorităților locale și ai ONG-urilor în domeniu, profesori și elevi.

 

Șeful Oficiului teritorial de informare Leova, Mihail Timofti, a anunțat că Parlamentul Republicii Moldova a lansat o serie de evenimente dedicate prevenirii și eliminării violenței în familie și în școală. Astfel, în perioada octombrie-decembrie 2017 sunt organizate 9 forumuri regionale în diferite raioane ale țării. Până în prezent acestea au avut loc în raioanele Leova, Cantemir, Cimișlia, Hâncești, Nisporeni și Ialoveni.

Forumul regional „Prevenirea și eliminarea violenței în familie și în școală: abordarea multidisciplinară a fenomenului” a fost organizat de Parlamentul Republicii Moldova, prin intermediul Oficiului teritorial de informare Leova, cu sprijinul A.O. „Centrul de Drept al Femeilor”, în colaborare cu Direcția Educație Anenii Noi și cu susținerea financiară a Guvernului Suediei. Seria de Forumuri va continua în orașul Drochia, pe data de 27 noiembrie și la Ciadâr-Lunga pe 4 decembrie curent. Totodată, la 13 decembrie vor fi organizate, în incinta Parlamentului Republicii Moldova, audieri publice la acest subiect de către Comisia protecție socială, sănătate și familie.

 

sursa: hotnews.md


Write a comment

Comments: 0