A fost adoptat un document oficial care vizează construcția podului Leova-Bumbăta. IATĂ CE PREVEDE ACESTA!

Vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Ludmila Sfîrloagă, a participat, la sfârșitul săptămânii trecute, în localitatea Leova – Raionul Leova (Republica Moldova) la Forumul președinților și Adunarea Generală a Asociaţiei ,,Euroregiunea Siret-Prut-Nistru”. Adunarea Generală a întrunit membrii euroregiunii – reprezentanţi ai unităţilor administrative ale Republicii Moldova şi a două Consilii Judeţene din România (Iași și Prahova).

Una dintre cele mai importante decizii luate în cadrul întrunirii a fost susținerea unei propuneri a Consiliului Raional Leova privind inițierea proiectului „Construcția Podului Transfrontalier peste râul Prut – Leova (MD) – Bumbata (RO)”, proiect ce ar contribui la formarea coridorului de transport „Odessa (Ucraina) – Ștefan Vodă – Căușeni – Basarabeasca – Cimișlia – Leova (Republica Moldova) – Bumbata (România) drum național DN24A Bârlad – Murgeni – Fălciu – Berezeni – Stănilești – Huși”, ca arteră de importanță regională și națională, care să asigure conexiunea între Uniunea Europeană și Europa de Est.

Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru reunește 28 de raioane din cele 32 ale Republicii Moldova, Municipiul Bălți, Unitatea Teritorial Autonomă Găgăuzia și două județe din România (Iași și Prahova). A fost constituită în anul 2005, ca persoană juridică română, cu sediul în municipiul Iași. Pe baza bunelor relații stabilite în Ucraina, în noiembrie 2012, Euroregiunea Siret-Prut-Nistru a semnat un acord de cooperare cu Euroregiunea Nistru, care include în lista membrilor regiunea Vinnița (Ucraina) și 7 raioane de pe frontiera de nord și nord-est a Republicii Moldova.

Mai jos puteți vedea textul Rezoluției adoptate de Adunarea Generală a Asociației Euroregiunea

Siret-Prut-Nistru.

 

sursa: ziarulprahova.ro, leova.md

 


Write a comment

Comments: 0