Rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi desfășurate ieri, 19 noiembrie. IATĂ CINE A ÎNVINS ÎN COMUNA SĂRĂTENI DIN RAIONUL LEOVA!

Comisia Electorală Centrală a prezentat astăzi rezultatele alegerilor locale noi care s-au desfășurat ieri, 19 noiembrie, în zece localități din Republica Moldova. 

Precizăm că la vot au ieșit ieri locuitorii din orașul Sângera, municipiul Chișinău; comuna Berlinți, raionul Briceni; comuna Zârnești, raionul Cahul; comuna Plopi, raionul Cantemir; comuna Ștefănești, raionul Florești; satul Fundurii Noi, raionul Glodeni; comuna Lăpușna, raionul Hâncești; comuna Sărăteni, raionul Leova; satul Căpriana, raionul Strășeni și comuna Ghiliceni, raionul Telenești.

În cursa pentru fotoliile de primari s-au înscris 26 de concurenți electorali (5 femei și 21 de bărbați). Dintre aceștia, 4 – candidați independenți și 22 – desemnați de formațiuni politice.

Candidatul Partidului Democrat, Vladimir Ungureanu, a ieșit învingător, în cadrul alegerilor noi ale primarului com.Sărăteni, raionul Leova.

Contracandidatului său, Igor Prida, care a mers independent în scrutin, nu i-au ajuns doar 17 voturi pentru a devansa candidatul democrat și a fi ales în funcția de primar al comunei.

Rata de participare și rezultatele scrutinului care a avut loc în comuna Sărăteni, raionul Leova, le puteți vedea în tabelul de mai jos.

 

Denumirea circumscripţiei

Rata de participare %

Concurenți electorali

Voturi acumulate

 
 

comuna Sărăteni, raionul Leova

52,82%

Ungureanu Vladimir

Partidul Democrat din Moldova

229 (51,93%)

Prida Igor

Candidat independent

212

(48,07%)


Write a comment

Comments: 0