/FOTO&AUDIO/ Un tînăr din Leova a fost înscris în preselecția națională Eurovision 2018. CINE ESTE ȘI CU CE PIESĂ VREA SĂ REPREZINTE ȚARA NOASTRĂ!

Republica Moldova, ar putea fi reprezentată la concursul internațional de muzică Eurovision 2018, care se va desfășura mai 2018 la Lisabona, Portugalia, de un tînăr din Leova.

Se numește Alexandru Bostan, are 30 ani și este originar din or.Leova.

A făcut studiile muzicale la Școala de Arte ”Petru și Ion Aldea – Teodorovici” din aceeași localitate și atunci cînd a fost întrebat de www.leova.info, cine din profesori și-a lăsat amprenta deosebită în creația sa, a ținut să menționeze îndeosebi pe Nadejda Nemțanu, care i-a insuflat dragostea față de acordeon și Angela Țăranu, profesoarea de solfegio.

Deasemeni, Alexandru a ținut să exprime recunoștință celui care i-a predat lecțiile de țambal, Gheorghe Petrov și de contrabas, sub îndrumarea lui Gheorghe Gherman.

 

Ca și mulți moldoveni, tînărul leovean este nevoit să muncească în afara hotarelor țării, în Moscova, Federația Rusă, acolo unde, cîțiva ani în urmă, a reușit să fondeze și propria trupă.

Piesa scrisă de Alexandru Bostan are legătură directă cu situația din țară și este mai mult o adresare către un concetățean de-al nostru care este supus nedreptății și este nevoit să își caute dreptatea.

 

Iată de ce piesa și are o denumire simplă dar familială: "FRĂȚICĂ". Audiție plăcută.


Write a comment

Comments: 0