Peste 50 de școli din țară și-au sistat activitatea din cauza ninsorilor. CÎTE AU FOST ÎNCHISE ÎN LEOVA?

Peste 50 de instituţii de învăţământ din 21 raioane ale țării și-au sistat astăzi activitatea din cauza ninsorilor puternice.

Solicitat de agenția Moldpres, șeful Serviciului de presă al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ion Mischevca, a specificat că din cauza sistării activității peste 14200 de elevi nu au frecventat orele.

„Printre instituțiile de învățământ care nu au activat astăzi se numără și un liceu din stânga Nistrului. La fel, și-au sistat activitatea 57 de grădiniţe din patru raioane: Teleneşti – 38, Hânceşti – 11, Leova – 5, Glodeni – 3. Totodată, în 42 de instituţii de învăţământ secundar general din cinci raioane ale țării a fost redus regimul de activitate”, a spus Mischevca.

De asemenea, peste 140 de curse care transportă elevi au fost suspendate. Acestea urmau să transporte aproximativ 7600 de copii. „Totodată, în 12 raioane, precum și în municipiile Bălți și Chișinău, toate instituțiile de învățământ general funcționează în regim normal”, a afirmat Ion Mischevca.

Potrivit informațiilor din teritoriu, la mai multe școli profesionale lipsește curentul electric sau încălzirea. La unele dintre acestea, la primele ore s-a atestat un număr mare de absențe din motiv că nu circula transportul public.

 

sursa: independent.md


Write a comment

Comments: 0