/FOTO/ Inspectoratul de Poliție Leova atenționează despre pericolul pescuitului și jocurilor pe suprafața înghețată a bazinelor acvatice

În scopul organizării eficiente a activității de prevenire a cazurilor de hipotermie în rîndul persoanelor ce nu au loc permanent de trai, cît și prevenirea cazurilor de înnec, la data de 25 ianuarie 2018, angajații SSP a IP Leova, au informat și avertizat cetățenii asupra pericolului pentru viața fiecăruia. Acestora fiindu-le distribuite pliante cu recomandări. 
Totodată, au fost informaţi proprietarii/arendatorii de iazuri prin recomandări, întru a nu lipsi plăcuţa de avertizare ,,Atenţie gheaţă subţire", pentru a preveni careva incidente. 

Angajații de poliție recomandă să fie evitată pe cît posibil ieşirea pe gheaţă, deoarece învelișul poate fi fragil și prezintă pericol atît pentru cei maturi, cît și pentru copii. Îndeosebi, copiii trebuie strict monitorizaţi, și de a nu li se permite joaca pe gheaţă, întrucît aceasta poate ceda cu uşurinţă şi se pot întîmpla tragedii. 

Pentru a fi evitate astfel de cazuri, e nevoie să se țină cont de toate măsurile de precauție și siguranţă, precum:
- dacă sunt observate crăpături, să se păstreze calmul fără a risca mersul în continuare,
- de a se cere ajutor persoanelor din apropiere;
- este importantă monitorizarea copiilor, pentru a nu se aventura să se joace pe gheaţa iazurilor sau rîulețelor din localitate;
- evitarea pescuitului în locurile nesigure.
Respectarea măsurilor de siguranţă pot minimaliza producerea situaţiilor de risc, și de a se evita urmările fatale, deaceea, angajații IP Leova, vor continua zi de zi informarea cetățenilor întru siguranța acestora.


Write a comment

Comments: 0