/DOC/ În acest an, Penitenciarul nr.3 din Leova va beneficia de o investiție considerabilă. IATĂ DESPRE CE ESTE VORBA!

Departamentul Instituțiilor Penitenciare (DIP) a publicat lista achizițiilor de bunuri, servicii și lucrări pentru anul 2018. În document sunt prevăzute cheltuieli de peste 206 mln. 644 mii 135 lei, transmite CURENTUL.

Printre cele mai valoroase achiziții se regăsesc cele pentru servicii medicale: 2 mln. 495 mii lei pentru tratamentul deținuților bolnavi în instituțiile medico-sanitare publice ale Ministerului Sănătății.

De asemenea, pentru achiziționarea utilajului pentru sistemele de încălzire, pregătire a apei calde, hranei, instalații frigorifice, cazane pentru combustibil solid, cazane electrice pentru prepararea hranei au fost alocați un milion de lei.

 

DIP planifică și reconstrucția Penitenciarului nr.3 din Leova în acest an și a alocat peste 5 mln. de lei pentru aceasta. Potrivit actelor oficiale, licitația pentru selectarea executorului urmează să aibă loc în lunile februarie-martie curent.

Totuși, cei mai mulți bani sunt alocați pentru produsele alimentare – 29 mln. 333 mii 987 lei pentru făină, crupe în asortiment, paste făinoase,, zahăr, ulei, sare, unt, lapte, etc..; pâine – 6 mln. 853 mii 830 lei; produse agricole – 2 mln. lei.

 

Echipamentul pentru colaboratorii sistemului penitenciar și distincții departamentale vor costa 10 mln. de lei.


Write a comment

Comments: 0