Curtea de Apel Cahul a decis când va avea loc prima ședință de judecată în dosarul lui Ilan Șor

Prima ședință de judecată în dosarul Șor la Curtea de Apel Cahul va avea loc abia peste o lună și jumătate, 2 aprilie 2018.

Menționăm că dosarul primarului din Orhei, Ilan Șor, fostul șef al Băncii de Economii, învinuit de escrocherie și spălare de bani, a fost strămutat de la Curtea de Apel din Chișinău, la Cahul. Magistrații în a căror gestiune se va afla dosarul lui Șor sunt Evghenii Dvurecenschi, Nina Veleva și Vitalie Movilă - care este președintele completului de judecată.

Decizia de a strămuta dosarul la Cahul a fost luată 10 februarie de Curtea Supremă de Justiție. Președintele ei, Ion Pleșca, a spus că mutarea este necesară pentru a nu trezi suspiciuni de parţialitate, având în vedere că avocatul lui Ilan Șor este soţul şefei Secretariatului Curţii de Apel Chişinău.

Se întâmplă după ce alți doi judecători de la Curtea de Apel au depus cereri de autorecuzare, după ce și magistrații Xenofon Ulianovschi și Silvia Vrabii au refuzat să examineze dosarul Șor.

UNIMEDIA amintește că la 21 decembrie 2017, o sinteză a multașteptatului raport Kroll-2 a fost publicat de către Banca Naționala a Moldovei. Aceasta conține 57 de pagini în care se oferă detalii despre cum au fost furați banii, precum și țările prin care aceștia au circulat sau în care au ajuns.

Mai amintim că Ilan Shor a fost condamnat în vara 2017 la 7 ani și 6 luni de închisoare.

 

sursa: unimedia.info


Write a comment

Comments: 0