/FOTO/ Un deputat român, originar din Basarabia, a ridicat problema podurilor peste r.Prut, din Leova și Cantemir. IATĂ CE A SOLICITAT ALESUL PRIM-MINISTRULUI!

La date de 19 februarie 2018, deputatul PMP Constantin Codreanu, Președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țării, i-a adresat o întrebare parlamentară doamnei prim-ministru Vasilica-Viorica Dăncilă în subiectul refacerii celor 14 poduri peste Prut distruse de sovietici, lucrare considerată a fi o prioritate strategică pentru București și Chișinău.

Anterior, deputatul Constantin Codreanu l-a interpelat oficial pe fostul prim-ministru Mihai Tudose, care a evitat să prezinte un răspuns la întrebarea parlamentarului.

Întrebarea parlamentară adresată doamnei prim-ministru Vasilica-Viorica Dăncilă de către deputatul Constantin Codreanu are următorul cuprins: ”Stimată doamnă prim-ministru, până la ocupația sovietică, în România, pe Prut, au existat 22 de poduri. Majoritatea au fost distruse de sovietici în 1944. Au supraviețuit doar două, feroviare, cele de la Fălciu – Cantemir și de la Holboca (spre Nicolina) – Ungheni.....

Din 22 de poduri peste Prut, în România interbelică, acum avem abia 8 puncte prin care Basarabia poate comunica cu restul României. 14 poduri din cele distruse de sovietici așteaptă să fie refăcute. Refacerea lor este o formă de desovietizare și de revenire la normal.

 

De ani de zile trenează discuțiile privind refacerea podului de la Bumbăta, comuna Vetrișoaia – Leova, a podului din preajma localității basarabene Zagarancea,  modernizarea podului de la Fălciu – Cantemir.

 

 

Având în vedere cele expuse mai sus, vă rugăm respectuos să ne transmiteți:

1. Câte din cele 14 poduri peste Prut distruse de sovietici și care dintre ele anume vor fi refăcute în următorii 2 ani?

2. Câte din cele 14 poduri peste Prut distruse de sovietici și care dintre ele anume vor fi refăcute în următorii 10 ani?

3. Care sunt sau vor fi sursele de finanțare a lucrărilor de construcție și a achizițiilor de materiale pentru refacerea acestor poduri?

4. La ce cuantumuri se ridică sumele necesare în cazul fiecărui pod refăcut din cele 14 distruse de sovietici?

5. Dacă Guvernul nostru a discutat sau nu cu administrația centrală de la Chișinău eventualitatea utilizării podului metalic militar moștenit de la regimul sovietic de ocupație și bine conservat? Dacă nu, preconizează Guvernul nostru să aducă această chestiune pe agenda bilaterală și să identifice o soluție comună care să reducă din cheltuieli pentru reconstrucția unuia dintre podurile distruse de sovietici?

Orice alte informații tangente cu acest subiect sunt binevenite.

Totodată, cerem guvernului României ca la apropiata ședință comună cu guvernul de la Chișinău să aducă pe agenda bilaterală chestiunea refacerii celor 14 poduri, ca element strategic pentru refacerea unității distruse a națiunii noastre. Privită realist și pragmatic, integrarea Republicii Moldova cu România înseamnă mai multe poduri peste Prut”, a punctat Constantin Codreanu.

 

sursa: asiiromani.com


Write a comment

Comments: 0