/FOTO/ Alexandru Bujorean la Conferința de reconstituire a Organizației de Tineret a PLDM: "Noi, tinerii, le-am dat puterea și noi o vom lua înapoi!"

La data de 3 martie, în incinta Hotelului Regency din or.Chișinău, a avut loc ședința de reconstituire a Organizației de Tineret a PLDM.

La eveniment au participat peste 100 de tineri și invitați din toată țara, printre care și Președintele PLDM, Viorel Cibotaru, Vicepreședintele PLDM, Alexandru Bujorean, Deputatul în Parlament, Iurie Țap, Președintele Institutului pentru Inițiative Strategice, Andrei Popov, Președintele PNL Diaspora, Adrian Dupu și alții.

Ședința a început cu un mesaj de salut făcut de Vicepreședintele PLDM, Președinte al OT Leova a PLDM, Alexandru Bujorean, care le-a vorbit tinerilor despre experiența și posibilitatea de avansare care i-a oferit-o PLDM. Vedeți mai jos mesajul tînărului din sudul țării:

Stimați prieteni!

 

Permiteți-mi să Vă zic bun venit la Conferința de reconstituire a Organizației de Tineret a Partidului Liberal Democrat din Moldova.

Eu mă numesc Alexandru Bujorean, am 29 de ani, sunt Vicepreședinte PLDM, dar întîi de toate sunt membru al Organizației de Tineret al PLDM.

Exact 10 ani în urmă, în martie 2008, am devenit membru al acestui partid și în toți acești ani, nu am văzut nici o formațiune politică din țara noastră în care tinerii ar fi avut mai multe șanse și oportunități de promovare decît cele pe care le-a oferit Partidul Liberal Democrat.

Am activat în calitate de Președinte al Organizației de Tineret în raionul Leova, de Secretar Politic al organizației, ultmimii 6 ani am onoarea să conduc Organizația Teritorială de partid din același raion iar la 23 de ani am fost numit în funcția de reprezentant al Guvernului și șef-adjunct al Oficiului Teritorial Hîncești al Cancelariei de Stat, fiind cel mai tînăr funcționar în acestă funcție din istoria instituției.

Vă spun toate aceste lucruri pentru că în ultimii 10 ani am învățat, m-am format și am avut șansa de a mă manifesta  în cadrul Partidului Liberal Democrat.

Și astfel de exemple au fost zeci și chiar sute în formațiunea noastră.

Nu regret și nu am regretat niciodată faptul că m-am implicat în viața politică anume în acestă echipă, pentru că ce nu ar spune despre noi oponenții politici și cei care dorm și visează distrugere și dispariția noastră, PLDM, a fost și este formațiunea care cel puțin în perioada anilor 2010-2014, a efectuat cele mai mari reforme de modernizare a țării și schimbare a imaginii țării noastre în afara ei.

Țara era în permanentă construcție și renovare, cetățenii noștri au început a circula fără vize în Uniunea Europeană, infrastructura din satele și orașele Moldovei a fost reconstruită iar partenerii externi numeau Republica Moldova «o istorie de succes».

Toate aceste realizări au fost făcute de echipa PLDM iar un rol aparte în aceste procese l-au avut tinerii partidului.

Pentru mine personal, PLDM este o «universitare în care se cresc patrioți» și acest calificativ este unul asumat.

Nici o organizație politică de tineret nu a putut concura cu capacitățile, viziunea și ideile care erau în TLDM și sunt absolut sigur, că astăzi, împreună, putem renaște acestă structură.

Actuala putere coruptă și hoțească, care din frică și lașitate a lovit în PLDM din toate tunurile sale administrative și mediatice nu a reușit să ne distrugă iar acest lucru înseamnă că noi suntem mai puternici.

Cei care conduc azi nu fac nimic ca tinerii acestei țări să vrea să rămînă acasă, ei nu au de gînd să readucă acasă părinții, frații, surorile noastre, ei nu vor să ne construiască o țară în care am vrea să trăim și deci noi nu avem altă soluție decît să ne construim singuri această țară.

Spre regret, alt instrument decît puterea politică, nu există pentru a schimba mersul lucrurilor într-un stat.

Guvernanții de azi, stau pe tronul acestei puteri, iar la fundamental acestui tron stă sîngele și sacrificiu nostru, al tinerilor acestei țări, care am fost maltratați, hărțuiți și chiar omorîți la protestele din aprilie 2009.

Noi le-am dat această putere și tot noi o să le-o luăm înapoi.

Și începem să facem acest lucru de azi.Nu am rămas atît de mulți în această țară și vom fi și mai puțini dacă lucrurile nu vor fi schimbate și iată pentru ce există acel procent mic care e gata să lupte pentru viitor.

Voi sunteți acești luptători și sunt absolut sigur că generația noastră va schimba acestă țară iar acești ani grei îi vom ține minte ca pe un vis urît pe care îl vom povesti copiilor și nepoților.

Dar vom face acest lucru cu mîndrie spunînd: ȘI EU AM FOST MEMBRU AL PLDM!

ȘI EU AM ADUS SCHIMBAREA!

ÎNTR-UN CEAS BUN PRIETENI!

 

În urma propunerilor din sală, în calitate de Președinte al Organizației de Tineret a PLDM, a fost aleasă Anastasia Cojocari.


Write a comment

Comments: 0