/FOTO/ Un bărbat "înarmat" a răpit un Volkswagen la Leova, dar a fost reţinut de poliţie ca la Holywood

Scene rupte parcă din filmele holywoodiene, au avut loc în sudul ţării, după ce un bărbat înarmat  a încercat să răpească  un automobil parcat lângă Serviciul Gaz Cantemir, iar  în încercarea  sa de a da bir cu fugiţii, a fost reţinut cu focuri de armă. Incidentul a avut loc luni, 5 martie, în jurul orei 16:40, în localitatea Cuporani din raionul Leova.

Totul a început după ce un bărbat în vârstă de 33 de ani, fără permis de conducere şi înarmat cu un pistol, a urcat nestingherit la volanul unui automobil de model Volkswagen Passat, care era parcat în proximitatea porţii Serviciului Gaz Cantemir, din localitatea Cuporani, Leova, dar a fost observat de proprietarul autoturismului. Acesta a încercat să-l oprească şi a sărit pe capota automobilului, însă făptaşul l-ar fi ameninţat cu un pistol.

Solicitat telefonic, Adrian Sârbu,  şeful IP Cantemir, a declarat pentru ImpactTV.MD că ieri  oamenii legii au fost alertaţi de către o persoană despre faptul că un bărbat înarmat cu un pistol se află pe adresa unde a avut loc incidentul, iar imediat în colo s-a deplasat un echipaj 902.

„Poliţia a ajuns la faţa locului în momentul în care suspectul răpise automobilul şi încerca să fugă de la faţa locului, însă, din lipsă de permis de conducere, dar şi fără a cunoaşte cum se conduce un automobil, ultimul s-a pornit cu frâna de mână trasă. Automobilul se deplasa cu viteză, având roţile din spate blocate, iar oamenii legii, dar şi proprietarul s-au luat după el. Ulterior, acesta a abandonat automobilul şi laut-o la fugă printr-o plantaţie de viţă-de-vie, încercând să scape de urmărire. Între timp, făptaşul a fost somat de mai multe ori să înceteze acţiunile ilegale şi să se predea oamenilor legii. Poliţiştii văzând că infractorul nu ţine cont de somările lor , au tras două focuri de armă în aer, iar fugarul a îndreptat pistolul către unul dintre poliţişti. Ultimul a fost nevoit să tragă în direcţia persoanei care l-a ameninţat şi l-a rănit uşor în piciorul stâng, după care l-au pus la pământ şi l-au încătuşat”, a precizat Sîrbu.

Mai mult ca atât, şeful poliţiei din Cantemir, ne-a declarat că după incident s-a stabilit că pistolul cu care era înarmat fugarul, nu era nimic altceva decât un mulaj.

Bănuitului i-a fost acordat ajutor medical și reținut pentru 72 de ore, iar pe numele său a fost pornită cauza penală în baza art.188 alin. 1 CP RM.

 

De altă parte, Adrian Procoavă, şeful Procuraturii Cantemir, ne-a declarat că procurorii s-au autosesizat în acest caz, iar paralel cu infracţiunea de tâlhărie comisă de făptaş, mai verifică şi legalitatea acţiunilor interprinse de poliţistul care a deschis focul. 

„Noi ne-am adresat cu un demers către Judecătoria Cahul pentru a fi eliberat mandat de arest pentru 30 de zile pe numele făptaşului, iar acesta urmează să se prezinte astăzi în faţa instanţei. Totodată, procurorii verifică şi cât de legale au fost acţiunile poliţiştilor care au tras în acesta în timpul reţinerii”, a declarat Procoavă.

 

sursa: impacttv.md


Write a comment

Comments: 0