La Leova a avut loc Festivalul Regional al orchestrelor de muzică populară a Școlilor de Muzică și Arte în memoria rapsodului Vasile Mișcoi

La data de  11 martie 2018, în incinta Casei de Cultură Leova s-a desfășurat ediția I-a a Festivalului Regional a orchestrelor de muzică populară a Școlilor de Muzică și Arte în memoria rapsodului băștinaș Vasile Mișcoi.

Festivalul a fost inaugurat  la inițiativa  colaboratorilor Secției Cultură, Turism și Sport Leova cu susținerea Consiliului Raional Leova. În cadrul evenimentului au răsunat nestemate muzicale prezentate de orchestrele de muzică populară pentru copii din localitățile:

Leova, Cărpineni, Sărata- Galbenă, Hâncești, Slobozia- Mare, rl. Cahul, Telenești, Nisporeni, Chișinău.

Oaspeți de onoare a evenimentului au fost : Sergiu Ciuhrii, Artist al Poporului; Vasile Panaente, Maestru în Arte, șef Catedra instrumente populare , Centrul de Excelență în educație Artistică,, Ștefan Neaga”; Irina Bogataia, director, Școala de Arte,, Alexei Stârcea, or. Chișinău, Gheorghe Nicolaescu, șef Serviciu metodic CEEA,, Șt. Neaga”, or. Chișinău.

Toate colectivele participante au demonstrat un înalt nivel de pregătire în domeniul, ei fiind principalii care păstrează valorilor    noastre culturale, promotori ai spiritualității noastre.

 

sursa: leova.md


Write a comment

Comments: 0