Organizația din Leova a PLDM a adoptat o Declarație privind aderarea unui grup de membri la partidul condus de Iurie Leancă

Sîmbătă, 28 aprilie, activul Organizației Teritoriale Leova a Partidului Liberal Democrat din Moldova, s-a întrunit în ședință pentru a discuta mai multe subiecte organizatorice, printre care și decizia unui grup de membri de a adera la formațiunea condusă de Iurie Leancă.

Membrii organizației, consilierii și primarii PLDM, au adoptat o declarație prin care își exprimă dezamăgirea cu privire la gestul foștilor săi colegi și consideră că acest proces face parte din șirul de intimidări efectuate de actuala putere contra PLDM iar Partidul Popular European din Moldova, condus de fostul Prim-ministru Iurie Leancă, reprezintă un instrument în mâinile Partidului Democrat.

Majoritatea membrilor PLDM din raion au decis să rămînă în componența partidului și au decis desfășurarea în perioada imediat următoare a Conferinței Teritoriale a organizației.

Textul integral al Declarației a fost publicat pe pagina de facebook a Președintelui OT Leova a PLDM, Alexandru Bujorean și poate fi citit integral mai jos.

Declarația Organizației Teritoriale Leova a PLDM

Noi, membrii Partidului Liberal Democrat din raionul Leova, ne exprimăm profunda dezamăgire, în legătură cu intenția unor membri din cadrul Organizației Teritoriale Leova, de a adera la Partidul Popular European din Moldova condus de Iurie Leancă.
Această decizie, a unui grup mic de activiști, care nu reprezintă poziția majorității membrilor PLDM din Leova, denotă că interesele unui grup au prevalat interesului comun al organizației raionale de partid.
PLDM a fost și este partidul în care s-a lovit mai mult ca în orice altă formațiune, în ultimii 27 ani.
Unii rezistă pentru că doresc să lupte cu nelegiuirile din țară noastră, alții cad pradă acestor nelegiuiri și aleg calea ,,ușoară": de a întări guvernarea mafiotă din Republica Moldova.
Organizația Teritorială Leova a PLDM constată cu regret, că presiunile asupra administrației publice locale nu au contenit în ultimii ani și că echipele locale ale PLDM, încă sunt supuse acestora.
În acest sens, condamnăm gestul absolut inexplicabil al unui număr mic de membri de a se alătura grupului PPEM, care nu este nimic altceva decît o filială a Partidului Democrat.
Noi, cei rămași în echipa PLDM din Leova, considerăm că capacitatea de a rezista și de a avea grijă de comunitățile noastre locale este cu mult mai importantă decît interesul de moment și traseismul politic promovat de către foștii noștri colegi, care au decis să întărească această guvernare în loc să lupte cu ea.
Suntem absolut siguri că oamenii integri și cu demnitate din raionul Leova vor rămîne parte a echipei PLDM și vor manifesta, așa cum au făcut-o întotdeauna, corectitudine, devotament și implicare plenară.

or.Leova, 28 aprilie 2018


Write a comment

Comments: 0