/FOTO/ ''Drepturile persoanelor cu dizabilități provocări și soluții''- lecție publică

La data de 27 aprilie 2018 CAJPD, în parteneriat cu Asociația Obștească a persoanelor cu dizabilități ,,EGALITATE’’ și Direcția Asistență Socială și Protecția Familiei din raionul Leova a realizat Lecția Publică cu tematica ”Drepturile persoanelor cu dizabilități provocări și soluții”.

La eveniment au participat, vicepreședintele raionului Leova dl Buraga Eujenii, Secretarul Consiliui Raional Leova dna Copoț Elena, primarul or. Leova dl Gargaun Vitalie, arhitectorul șef al raionului dl Tomșa Iurie, șefa Agenției Teritoriale pentru Ocuparea Forței de Muncă dna Tipa Maria, șeful Departamentului Educație din cadrul Penitenciarului Nr. 3 din or. Leova dl Unciuc Ion, reprezentanți ai Direcției Asistență Socială și Protecția  Familiei Leova, asistenți sociali, asistenți personali precum și persoane cu dizabilități din localitate.

În cadrul Lecției Publice juriștii CAJPD Gheorghe Bosîi și Elena Stajila au informat participanții despre drepturile persoanelor cu dizabilități prin prisma Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități precum și despre mecanismele naționale și internaționale pentru protecția drepturilor omului. De asemenea persoanelor cu dizabilități și părinților copiilor cu dizabilități le-a fost acordată asistență juridică primară pe cauze individuale. 

Lecția Publică este realizate în cadrul Proiectului "Sprijinirea asistenței juridice primare pentru persoanele cu dizabilități din regiunile Moldovei",  finanțat de Ambasada Britanică la Chișinău (UK in Moldova - British Embassy Chisinau) prin Fondul pentru Buna Guvernare și cofinanțată de IM Swedish Development Partner implementat de Centrul de Asistență Juridică pentru Persoane cu Dizabilități. 

În luna august-septembrie se preconizează a fi organizat un târg de caritate a lucrărilor manuale realizate de persoanele cu nevoi speciale, în acest sens participanții la eveniment au fost rugați să se  implice în indentificarea meșterilor populari care realizeaza lucrări deosebite.

La sfârșitul Lecției Publice, Președintele Asociației Persoanelor cu Dizabilități EGALITATE a mulțumit tuturor participanților la eveniment și a făcut un anunț.

"În luna august-septembrie va fi organizat un târg de caritate a lucrărilor manuale realizate de persoanele cu nevoi speciale. Acesta a rugat ca toți participanții să se implice prin indentificarea meșterilor populari care realizeaza lucrări deosebite. Asociația crede în ajutorul și colaborarea pe viitor a instituțiilor publice pentru ca persoanelor din această categorie să nu simtă că sunt persoane discriminate in raport cu celelalte ființe.", a punctat Radu Raicu.

sursa: leova.md


Write a comment

Comments: 0