/VIDEO/ Provocări în cadrul protestului din 21.06, de la Primăria Chișinău: VICEPREȘEDINTELE PLDM VINE CU DOVEZI ȘI PRECIZĂRI!

Protestele, care durează deja 2 zile în centrul Chișinăului, nu s-au lăsat desfășurate fără incidente, calificate drept provocări, de reprezentanții opoziției.

În seara zilei de joi, în timpul protestului din fața Primăriei mun.Chișinău, mai mulți muzicieni de origine africană, au început să interpreteze cîntece tradiționale, folosind dobe și alte instrumente care au provocat mulțimea și care au făcut ca mai mulți protestatari să se îndrepte spre aceștia.

Acest fapt a fost calificat de reprezentanții opoziției drept o provocare și aceștia au chemat participanții la protest să revină în fața primăriei.

Vicepreședintele PLDM, Alexandru Bujorean, a venit, pe o rețea de socializare, cu unele precizări referitoare la acest incident și a atașat  materiale video și foto care dovedesc caracterul tendențios al celor întîmplate.

 

"PROVOCARE MURDARĂ ÎN TIMPUL PROTESTELOR DIN 21 IUNIE, DIN FAȚA PRIMĂRIEI CHIȘINĂU !!!

Pe rețelele de socializare este distribuit un video, care are un comentariu cel puțin neadevărat, dacă nu și manipulatoriu.

O domnișoară, a filmat cum cîțiva muzicieni, de origine africană, au fost alungați în timpul interpretării și că acest lucru spune multe despe faptul "dacă se mai poate încredința acestor persoane capitala".

Aici se cer a fi precizate cîteva momente și o fac pentru că sunt sigur, în următoarele zile holdingul media afiliat regimului, va încerca să facă sensație din acest incident.

1. Din "întîmplare", acești artiști, au decis să interpreteze cîntece tradiționale, cu dobe și alte instrumente, exact în timpul protestului, fapt care vădit provoacă mulțimea;

2. Din "întîmplare", acea domnișoară care a filmat, este activist al Partidului Democrat (o confirmă pozele de mai jos);

3. Din "întîmplare", alături se afla un reporter și un cameraman de la Publika Tv;

4. Din "întîmplare", poliția nu s-a prea grăbit să se implice pentru ca conflictul să nu escaladeze;

5. ȘI CEL MAI IMPORTANT LUCRU: IMEDIAT CE AM SEZIZAT CĂ E O PROVOCARE, ÎMPREUNĂ CU MAIA SANDU, Inga Grigoriu ȘI ALȚII, AM CHEMAT PROTESTATARII ÎNAPOI, ÎN TIMP CE ALȚI COLEGI AU TRECUT RAPID DRUMUL CA SĂ PREVINĂ O ALTERCAȚIE.

Restul e minciună și manipulare pentru că organizatorii au chemat oamenii ÎNAPOI, iar orice altă acțiune, înfăptuită pe cont propriu și care ar contravine legii, trebuia prevenită de organele de poliție care erau straniu de "relaxați".

DOVADA VIDEO O VEDEȚI MAI JOS!", a declarat Alexandru Bujorean.


Write a comment

Comments: 0