Gest extrem! Un tânăr din Leova a încercat să-şi vândă un rinichi cu 26 de mii de euro. Motivul este șocant!

Un tânăr de 25 de ani din Leova a încercat să-şi vândă un rinichi cu 26 de mii de euro pentru a-şi cumpăra un apartament în Capitală. Planurile i-au fost date însă peste cap de oamenii legii.

După ce a aflat că riscă o amendă usturătoare, tânărul s-a răzgândit şi a şters toate anunțurile pe care le-a făcut pentru a-şi vinde organul.

"Oamenii legii au pornit dosar penal în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor. Conform prevederilor legale, dacă acesta va fi găsit vinovat, riscă amendă în mărime de la de la 25.000 la 37.500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240  de ore", a spus ofiţerul INI, Diana Sochircă.

 

Cazul ar fi avut loc în luna martie a anului curent. Ideea a venit din partea unui vecin, care i-ar fi recomandat tânărului să publice mai multe anunţuri privind vânzarea rinichiului. Tânărul s-ar fi hotărât să facă acest lucru pentru a locui cât mai departe părinţi. Poliţiştii au stabilit că acesta era monitorizat de medicul psihiatru din Leova.

 

Potrivit Centrului pentru combaterea traficului de persoane, anul trecut au fost înregistrate şase cazuri de trafic ilegal de organe.

 

sursa: prime.md


Write a comment

Comments: 0