La Hîncești se poate iar la Leova nu: UN ACTIVIST VORBEȘTE DESPRE AUTOSPECIALA CARE URMA SĂ FIE PROCURATĂ

Aproximativ un an a trecut de la lansarea proiectului "Leova - oraș curat și bine amenajat", iar autospeciala promisă de autorități și pentru care au fost colectate contribuții de la cetățeni, așa și nu a fost procurată.

La acest subiect a făcut referire Președintele OT Leova a PLDM și ex-candidat la funcția de primar al or.Leova, Alexandru Bujorean, printr-o postare pe o rețea de socializare:

LA HÎNCEȘTI SE POATE, IAR LA LEOVA - NU!

O problemă de ordin local, dar care merită adusă în atenția opiniei publice.

Mi-a atras atenția o postare a Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare, care a contribuit cu suma de 43 mii euro pentru procurarea unei autospeciale care v-a deservi peste 21 de mii de locuitori din satele Cărpineni, Mingir, Negrea, Sofia și Voinescu din Hâncești.

În curînd vom avea un an de cînd un proiect similar se încearcă a fi implementat în orașul Leova, dar fără succes.

 

Primăria orașului Leova a aplicat la o finanțare din care 7500 $ urmau a fi achitați de administrația publică locală, 2500 $ - contribuția băștinașilor iar Guvernul Elveției acorda un grant de 15 000 $.

"Problema" părea a fi în colectarea contribuției de la locuitori, dar prin intermediul unei platforme online, 152 de persoane au donat 3297 €, sumă care depășește cu mult contribuția solicitată în cadrul proiectului.

Și asta fără să luăm în calcul donațiile fizice, la sediul Primăriei Leova.

Procesul de colectare a fost finalizat încă în martie 2018 și cam atît....NICI BANI, NICI AUTOSPECIALĂ.

La întrebările băștinașilor se răspunde destul de evaziv: "nu dorește nimeni să participe la licitație pentru această sumă".

Argument care pare a fi ridicol, pentru că în mod normal, înainte de a aplica la o finanțare, evaluezi prețul estimativ al bunului pe care dorești să îl procuri.

Am fi bucuroși dacă colegii primari din Hîncești, ar împărtăși experiența sa primăriei orașului Leova, cum au reușit să acceseze grantul de 43 mii € și să implementeze acest proiect.

Sau poate ne răspunde Primăria or.Leova, cum rămîne cu contribuția populației și cînd vedem autospeciala?


Write a comment

Comments: 0