/FOTO/ Expoziţie inedită la Leova, cu lucrări semnate de deţinuţii Penitenciarului nr.3

O expoziție cu obiecte artizanale din lemn, confecționate manual de către deținuții Penitenciarului nr.3-Leova a fost organizată la finele săptămânii precedente, cu prilejul Hramului orașului Leova, marcat în fiecare an  la 27 octombrie, de ziua Sfintei Cuvioasă Parascheva. 

 

Astfel, lucrările au fost expuse pe standurile Casei de cultură din localitate, expoziția cuprinzând un șir de obiecte handmade: icoane, suvenire, tablouri, casete din lemn, rame pentru fotografii și diverse obiecte de decor.

 

Atât vizitatorii, cât și iubitorii de artă au admirat cu entuziasm și au manifestat interes pentru lucrările confecționate cu multă minuțiozitate, iar prezentarea publică a acestor produse decorative din lemn a pus în lumină talentul persoanelor private de libertate, care nu se lasă îngrădit de gratiile penitenciarului.

Cu ocazia sărbătorii menționate, doi angajați ai Penitenciarului nr.3 au fost decorați de către conducerea Primăriei oraşului Leova, cu diplome de onoare, pentru contribuția și implicarea nemijlocită a instituției de detenție la prosperarea localității.

Menționăm că de Hramul orașului, deținuții din Leova au participat la un serviciu divin, desfășurat de către preotul capelan Ioan Goreanu, în incinta bisericii de pe teritoriul instituției, în cinstea Cuvioasei Maici Parascheva, ocrotitoarea Moldovei.

sursa: anp.gov.md


Write a comment

Comments: 0