/SONDAJ/ Pe cine văd alegătorii în funcția de deputat ales pe circumscripția Leova? IATĂ CINE SUNT FAVORIȚII!

În perioada 10 octombrie-01 noiembrie 2018, portalul de știri www.media-sud.info, a desfășurat un sondaj online cu întrebarea: "Pentru cine din următoarele persoane publice din raionul Leova, în cazul în care ar candida la funcția de

deputat în Parlamentul RM, ați da votul DVS?".

În sondaj au fost incluse numele a 11 potențiali candidați, originari din raionul Leova, precum și 2 variante alternative de răspuns, pentru cei care văd în calitate de ales al poporului, o altă candidatură, din afara listei menționate și pentru respondenții care declară că nu vor participa la următoarele alegeri parlamentare.

Programul a permis votarea unică, de pe un singur dispozitiv, pentru o singură dată în decursul unei săptămîini.

În cadrul sondajului online au participat 360 respondenți, iar rezultatele finale ale acestuia pot fi văzute în tabelul de mai jos.

 

Printre favoriți se numără Efrosinia Grețu, ex-președinte al Raionului Leova și actuală Președinte al Organizației Teritoriale Leova a PDM, care a acumulat cele mai multe voturi, în număr de 113, ce ar reprezenta 31,39 % din numărul total al participanților.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegerile parlamentare, potrivit datelor sondajului, Efrosinia Grețu, în calitate de reprezentant al partidului de guvernămînt, ar acumula cele mai multe voturi

Următorul favorit în clasament, potrivit sondajului, este Alexandru Bujorean, fost reprezentant al Guvernului în teritoriu și actual Președinte al Organizației Teritoriale Leova a PLDM, partid aflat în opoziție față de actuala putere.

Acesta a acumulat 91 voturi ce constituie 25,28%.

Al treilea în topul încrederii alegătorilor este Ion Plămădeală, Vicepreședinte al raionului Leova, Vicepreședinte al OT Leova a PDM, și el exponent al partidului de guvernămînt.

El a acumulat 59 voturi, ce ar constitui 16,39% din numărul total al respondenților.

 

Ceilalți candidați printre care primarul or.Leova, Vitalie Gargaun, candidatul PSRM și liderul organizației acestora din teritoriu, Aliona Beșlei-Briciag, Președintele raionului Ion Gudumac, liderul PAS din teritoriu, Oleg Canațui, cel al organizației Partidului Nostru, Sergiu Tomșa, ex-deputatul Gheorghe Focșa, secretarul Comitetului Raional al PCRM și vicepreședintele raionului, Eugen Buraga, precum și consilierul raional ales pe lista PL, Igor Jugănaru, ar acumula mai puțin de 5% și potrivit participanților, tot atîți alegători și-ar da votul pentru un alt candidat sau nu ar participa la alegeri.

 

În următoarea perioadă, portalul de știri va desfășura un sondaj similar, care va viza potențialii candidați pentru funcția de deputat, originari din raionul Cantemir sau localitățile care fac parte din circumscripția nr. 41 Leova.


Write a comment

Comments: 8
 • #1

  Galina (Friday, 02 November 2018 13:38)

  Doamna Efrosenia aveti toata sustinerea noastra. Salutari si tinem pumnii.

 • #2

  Iulia (Wednesday, 07 November 2018 15:26)

  D.Efrosinia Gretu aveti susținerea noastră. Succese,ca meritati.

 • #3

  Alla (Friday, 09 November 2018 08:47)

  Alexandru succese !!!

 • #4

  Noi (Friday, 09 November 2018 08:50)

  DOMNUL Bujorean tot respectul!!!succese

 • #5

  Aliona (Thursday, 27 December 2018 13:43)

  D-na Aliona puteti conta pe sustinerea noastra , succese

 • #6

  Vladimir (Monday, 07 January 2019 05:38)

  Doamna Gretu Efrosinia de multi e cunoscuta ca un expermentat contrabandist cu tigari in Romania si cu mandate de deputat in Moldova. Mandatul ei de deputat, obtinut cu voturile oamenilor in 2014 l-a comercializat cu 250000 euro, iar pentru cel din din 2019, daca-l va obtine, cred ca va cere 500000 euro. asa ca ganditi-va, oameni buni, pe cine votati!

 • #7

  Leova (Tuesday, 08 January 2019 09:18)

  Succese Doamna Efrosinia, avem nevoie de vocea dumneavoastra in Parlament si sa aveti puterea sa infruntati toate murdariile si minciunile aruncate spre dumneavoastra!

 • #8

  D.Schz (Tuesday, 22 January 2019 14:27)

  Faceti loc pentru Tineret!
  An de an aceleasi mutre comuniste ruginite vor in frunte. PDM gasiti niste oameni tineri si placuti cu calitati de lider cu mintea fresh nu cu priciosca sovietica si gandire limitata!
  Alexandru te sustin si incurajez dar probabil...... ca deobicei nimic bun.