Parcul Central din Cantemir, RENOVAT: un havuz, bănci noi şi sistem de iluminat bucură locuitorii

Parcul central din Cantemir s-a schimbat la faţă. Acolo a fost construit un havuz, un teren de joacă pentru copii, au fost instalate bănci noi şi un sistem de iluminat.

Inaugurarea grădinii publice modernizate a corespuns cu Hramul Oraşului. Iată ce ne-au declarat locuitorii oraşului: 

”Mereu când chemam pe cineva în orașul nostru și mă întrebau ce pot vedea nu aveam ce să răspund, dar acum cred că am foarte multe să le spun și să le arăt,” a spus o femeie.

”Acum s-a făcut frumos și în fiecare seară când treci n-ai nici o frică, avem și lumină și havuz”, a declarat o altă doamnă.

Modernizarea parcului a fost posibilă datorită unui grant în valoare de 15 de mii de dolari oferit de Guvernul Elveţiei. O mână de ajutor au oferit şi localnicii, care au colectat aproape trei mii de dolari, iar Primăria a venit cu o investiţie de peste 53 de mii de dolari. 

"Ideea de a construi un havuz, de a amenaja parcul, a fost votată chiar de cetăţenii oraşului. La începutul proiectului au fost implicate trei principale probleme care sunt în oraş, au fost date publicului şi au fost votate pe reţelele de socializare", a declarat primarul oraşului Cantemir, Roman Ciubaciuc

"Contribuţia noastră a fost nu atât financiară principală, cât logistică şi cât o iniţiativă de a-i face pe cei locali să se coaguleze, să contribuie şi să implementeze acest proiect", a spus Valerian Tărbiţă, consultant local PNUD.

În oraşul Cantemir, locuiesc peste cinci mii de oameni, care speră că localitatea lor va fi mai atractivă pentru vizitatori graţie schimbărilor. 

 

sursa: publika.md


Write a comment

Comments: 0