/DOC/ Colectarea gunoiului din orașul Leova este în pericol: ACTIVITATEA ÎNTREPRINDERII SALUBR-LEOVA AR PUTEA FI SUSPENDATĂ

Update (04.12.18) Potrivit sursei citate, pentru a efectua transmiterea cu titlu gratuit a patrimoniului Î.M. Salubr-Leova, către S.A. Apa Canal Leova, Primăria orașului este dispusă să achite 450 mii lei din datoria întreprinderii, iar restul sumei, în calitate de penalități, ar putea fi lichidate conform amnistiei fiscale.

***

Întreprinderea Municipală Salubr-Leova, ar putea fi suspendată pe o perioadă de 3 ani.

Cel puțin asta reiese dintr-un proiect de decizie pregătit de Primăria Leova pentru ședința Consiliului Local, preconizată pentru data de 7 decembrie 2018, ora 10:00, care a fost expediat la adresa portalului de știri www.media-sud.info.

 

Motivul invocat de autorități ar fi starea economico-financiară a întreprinderii, în condițiile în care, potrivit sursei, aceasta ar avea datorii de peste 700 mii lei.

 

Cu toate că pe parcursul ultimilor ani au fost schimbați 2 manageri iar tariful mediu pentru o gospodărie casnică amplasată la sol a crescut de la 8 lei/pers. la 25 lei/gospodărie, potrivit Primăriei, starea lucrurilor în întreprindere s-a înrăutățit iar în prezent "apare riscul paralizării și încetării activității acesteia , cu urmările dezastruoase pentru orașul Leova privind colectarea și evacuarea deșeurilor care vor provoca riscul apariției unor focare antisanitare", se menționează în proiectul de decizie.

Activitatea întreprinderii ar urma să fie suspendată începînd cu 1 ianuarie 2019, pentru o perioadă de 3 ani.

Concomitent, printr-un alt proiect de decizie, care urmează a fi examinat de consilieri în cadrul aceleiași ședințe, pe perioada suspendării, întreg patrimoniul Î.M. Salubr-Leova, este transmis cu titlu gratuit către S.A. Apa Canal Leova, care va crea în componența societății, un serviciu de salubrizare.

Cu alte cuvinte, pe lîngă aprovizionarea cu apă a populației și gestionarea serviciului de canalizare, S.A. Apa Canal Leova, în frunte cu administratorul Victor Antoniu, va avea responsabilitatea și de colectarea deșeurilor din or.Leova, fapt reflectat în proiectul de decizie de mai jos:


Write a comment

Comments: 0