/VIDEO/ O tînără cu dizabilitate locomotorie a inaugurat un parc în satul natal Ciobalaccia, raionul Cantemir

Are 27 de ani, o dizabilitate locomotorie și un proiect social implementat pentru comunitatea din care face parte. Marina Petreanu a reușit să pună pe roate un proiect prin care a inaugurat un parc de odihnă în satul natal Ciobalaccia din raionul Cantemir.

Ideea a izvorât dintr-o discuție avută cu primarul localității. Proiectul l-a elaborat chiar ea, după ce a fost instruită în cadrul unor cursuri desfășurate la Centrul Media pentru Tineri.

 

Zona de agrement este dotată cu tobogane, scrâncioburi și utilaje de joacă pentru copii. De această oportunitate pot benefia și locuitorii satelor învecinate - Flocoasa și Victorovca - localități din cadrul comunei Ciobalaccia.

„A fost un proiect foarte greu. A fost foarte mult de muncă, dar am avut parteneri care m-au ajutat”, ne-a spus Marina, un cetățean exemplu al localității sale.

 

Potrivit coordonatoarei pentru comunicare a Centrului Media pentru Tineri, Alina Găină, proiectul a fost finanțat de IM Swedish Development Partner în comun cu Primăria Ciobalaccia.

 

sursa: agora.md


Write a comment

Comments: 0