Tineri și vîrstnici, profesori și funcționari publici, precum și alți locuitori din Leova, au participat la lansarea de carte care a avut loc azi în incinta Bibliotecii Publice "Valeriu Matei".


La data de  11 martie 2018, în incinta Casei de Cultură Leova s-a desfășurat ediția I-a a Festivalului Regional a orchestrelor de muzică populară a Școlilor de Muzică și Arte în memoria rapsodului băștinaș Vasile Mișcoi.

Cartea „Blocaţi în labirint” este o experienţă editorială unică, dedicată cetăţenilor Republicii Moldova.

Artistul plastic Iurie Matei, maestru în artă, Artist al Poporului, pictor-şef al Teatrului Dramatic Rus de Stat „A. P. Cehov", a împlinit astăzi 50 de ani, informează MOLDPRES.

Singura şcoală de muzică din oraşul Cantemir riscă să rămână fără profesori. 7 dintre cei 16 pedagogi şi-au depus cererea de demisie.

În data de 14 februarie, când marele Grigore Vieru ar fi împlinit 83 de ani, la Biblioteca Publică pentru Copii „Gr.Vieru” din Cantemir, a avut loc o serată literară consacrată operei vieriene...Raionul Leova este un adevărat făuritor al talentelor. Pe lîngă interpretul GUZ, prestigioasa revistă VIP Magazin, a decernat cu titlul de OM AL ANULUI 2017 și alt originar din raionul Leova.

Compania „Teleradio-Moldova” a organizat astăzi audiţiile publice ale pieselor înscrise la selecţia naţională a concursului Eurovision 2018.

Alexandru Bostan, tînărul interpret din Leova, inclus în preselecția națională Eurovision 2018, a postat un video exclusiv în care prezintă momentele de creație și apariție a piesei FRĂȚICĂ.

Ion Zaharia s-a născut la 5 august 1941 în satul Vâlcele, plasa Leova, judeţul Lăpuşna. Este un geniu al flautului, cunoscut în ţară şi în străinătate.

Descoperire valoroasă în sudul țării. Arheologii au găsit un pahar din sticlă, care datează din secolul patru după Hristos.Cele mai importante scrieri ale istoricului şi enciclopedistului român Nicolae Milescu Spătaru au fost rememorate în cadrul unui simpozion desfăşurat în oraşul Leova. Evenimentul a readus în prim-plan personalitatea enciclopedistului care a scris istorie, filosofie şi probleme legate de istoria bisericii.

Institutul Cultural Roman ‘Mihai Eminescu’ la Chisinãu, in colaborare cu Biblioteca Publicã Raionalã Leova si Consiliul Raional Leova, organizeazã, marti, 23 mai, incepand cu ora 10.00, simpozionul ‘Spãtarul Nicolae Milescu – primul enciclopedist roman’.

La data de 12.03.2017, în orașul Leova,  a avut loc inaugurarea Monumentului victimelor regimului totalitar stalinist de ocupație, simbol al durerii suportate de miile de moldoveni care au fost deportați în Siberia și Kazakhstan de către regimul stalinist- comunist în anii ’40-’50 ai secolului trecut.