Școala Profesională Leova a împlinit în anul 2018, 50 de ani de activitate didactică în domeniul pregătirii profesionale a specialiștilor pentru economia națională.


În sistemul de învăţământ general din raionul Leova a fost realizat proiectul „Migraţia şi valorile umane”...
La data de 18 august, 1900 de copii cu risc de abandon școlar din întreaga țară, dintre care 27 de copii din raionul Leova, au primit hăinuțe și rechizite pentru a merge la școală.

Clădirile a două şcoli şi două grădiniţe din oraşul Cantemir vor fi reabilitate termic în cadrul unui proiect finanţat de Uniunea Europeană.Din partea țării noastre la concurs au participat trei elevi, care au fost selectați în cadrul etapei republicane „Mold SEF”, desfășurate anul curent.

Directorul adjunct al Liceului Teoretic "Mihai Eminescu", Svetlana Grigoreanu, a adresat un mesaj emoționant conducerii raionului Leova, precum și Direcției Învățămînt, în frunte cu Alexandru Gospodinov.

Mai mulți părinți ai căror copii își fac studiile în clasele primare ale Liceului Teoretic "Constantin Spătaru" din or.Leova, au adresat un demers Consiliului Raional...

Consiliul Raional Leova inițiază, începînd cu data de 30.01.2018. ora 10:00 consultarea publică a proiectului de decizie ''Cu privire la instituirea Instituției Publice ''Școala primară Leova''.

Peste 50 de instituţii de învăţământ din 21 raioane ale țării și-au sistat astăzi activitatea din cauza ninsorilor puternice.Cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului, trebuie să conștientizăm că toți copiii au drepturi oriunde s-ar afla, acasă în familie, la școală, sau în instituțiile de învăţămînt.

Încercăm să ademenim tinerii în învăţământul tehnic cu cămine care arată după război! Elevii şcolii profesionale din Leova, bunăoară, trăiesc în camere fără prize...

Blocurile alimentare din peste 300 de grădinițe și peste 250 de școli din țară nu corespund normelor.

Ar putea fi închise şcolile-internat pentru copii orfani din oraşele Leova şi Orhei şi trei şcoli auxiliare de la Hânceşti, Rezina şi Cahul.

Pe adresa redacției diez.md a mai venit o scrisoare din partea unui elev care este nemulțumit de modul în care se desfășoară sesiunea de bacalaureat. Vedeți mai jos mesajul transmis și care este reacția președintei Centrului de BAC din Leova.S-a născut la 14 aprilie 1922, în Leova, jud.Cahul și avea să devină cel care va fi numit "tatăl" calculatoarelor din țările socialiste din Europa.

Peste 2.500 de elevi din întreaga țară, inclusiv cu cerințe educaționale speciale, vor studia în săli de clasă și laboratoare renovate, vor avea acces la săli de sport echipate corespunzător, la cantine și grupuri sanitare bine amenajate.

Şase instituţii de învăţământ din Republica Moldova vor fi renovate în 2017. Guvernul a aprobat astăzi alocarea a 110 milioane de lei din contul contul împrumutului acordat de Banca Mondială, în cadrul proiectului „Reforma în Educaţie”.