Spitalul raional Leova a fost dotat cu utilaj medical achiziționat din fonduri japoneze, în cadrul Programului de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”. 


Echipa de medici din cadrul programului "Un doctor pentru tine" a ajuns şi în satul Iargara, din raionul Leova.Echipa de medici din cadrul programului "Un doctor pentru tine" a ajuns şi în satul Iargara, din raionul Leova.
În incinta Incubatorului de Afaceri Leova își desfășoară activitatea un cabinet de masaj pentru toți doritorii, prestând o gamă largă de servicii...

Rezervarea pentru sezonul estival 2018 este în plină desfășurare.Focar de hepatită în raionul Leova. 12 copii din satul Filipeni au fost spitalizaţi după ce au fost diagnosticaţi cu virusul hepatic A.

Lipsa medicilor de familie este una dintre cele mai mari probleme ale medicinei primare din Republica Moldova.

Sunt nevoiti sa astepte luni in sir pentru a primi medicamentele, care le-ar putea prelungi viata. Este vorba despre mai multi bolnavi de hepatita din Leova.

Spitalele regionale vor fi poziționate strategic pe teritoriul Republicii Moldova, astfel încât pacienții să ajungă la medic în timp cât mai scurt atunci când au nevoie de îngrijiri medicale în regim de spitalizare. 

Farmaciștii nu vor mai vinde pacienților cele mai scumpe antibiotice, cum s-a întâmplat până în prezent. În același timp, ei nu vor putea oferi aceste preparate în lipsa rețetei.Centrul pentru Politici și Analize în Sănătate (Centrul PAS) a publicat clasamentul spitalelor raionale, care au fost evaluate după un set de indicatori recomandați la nivel internțaional. Din cele 71 de spitale publice câte funcționează în Republica Moldova, 34 de spitale sunt raionale și prestează același tip de servicii medicale.

Ministerul Sănătății al Republicii Moldova și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) au semnat astăzi un acord conform căruia PNUD va procura medicamente vitale și produse medicale pacienților din Republica Moldova în 2017.

La data de 27 ianuarie 2017, în incinta Consiliului raional Leova, a avut loc şedinţa de lucru a Consiliului de Sănătate Publică Teritorial Leova.

/ȘOCANT/ Și în instituțiile de învățămînt din raionul Leova au fost depistate produse alimentare necalitative

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a desfăşurat controale la un șir de instituţii de învăţămînt şi a retras din cadrul acestora produse necalitative.

Autoritățile și medicii din Leova declară război tuberculozei. VEZI CE AU DISCUTAT LA MASA ROTUNDĂ !

La 11 octombrie 2016, a avut loc cea de-a 14 masă rotundă,  în comun acord cu Programul Național de Control al Tuberculozei, cu subiectul „Eficientizarea controlului TB și TB-MDR prin consolidarea unui mediu favorabil tratamentului ambulator”. De data aceasta echipa SMIT a vizitat raionul Leova, iar şedinţa s-a desfăşurat împreună cu reprezentanții Autorităţilor Publice Locale şi Asistenţei Medicale Primare.